Student Travel

Călătorește cu cap

Atunci cand decideti sa calatoriti in perioada programului CIEE Work and Travel USA, ar bine sa urmati urmatoarele sfaturi:

 • Alegeti sa clatoriti impreuna cu prietenii, ori de cate ori este posibil.
 • Luati cu voi o harta si faceti un plan al vacantei din timp.Daca decideti sa calatoriti mai mult de o zi informati-va din timp despre hotele, pensiuni, transport.
 • Anunta intotdeauna prietenii si colegii de munca, unde anume ati ales sa va petreceti vacanta si cand aveti de gand sa va intoarceti.
 • Cereti numerele de telefon ale prietenilor, ale angajatorului si lasati datele dvs de contact.
 • Luati cu voi Ghidul Health and Safety, impreuna cu actele cele mai importante.
 • Aveti grija de lucrurile personale; astfel incat daca aveti safeuri unde ati putea pune actele cele mai importante, ar fi bines a-l utilizati.

Călătoria în afara SUA

Daca intentionati sa calatoriti in afara SUA, in timpul programului, o puteti face doar in perioada mentionata in caseta 3 a formularului DS-2019.Daca vreti sa calatoriti in afara SUA, trebuie sa aveti formularul DS-2019, semnat si acceptat pentur calatorie de catre CIEE. Pentru mai multe detalii despre cum sa obtii permisiunea de calatorie in afara SUA de la CIEE, va rugam sa contactati CIEE.

Reguli importante pentru a calatori in afara SUA:

 • Anunta CIEE cu doua saptamani inainte de orice calatori e in afara SUA pentru a va asigura ca veti obtine DS-2019 semnat si returnat.
 • Poti folosi asigurarea medicala CIEE daca decizi sa calatoresti in Mexic, Canada, Puerto Rico,si Insulele Virgine Americane (St Croix, Sf. Ioan, si St Thomas).In oricare alt stat in afara SUA, nu vei avea posibilitatea de a folosi aceasta asigurare.
 • Viza J-1 trebuie sa fie valabila si datele la DS-2019 trebuie sa fie actuale atunci cand te intorci in SUA din calatorie.Este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca ati respectat cerintele de reintrare.
 • Nu calatoriti fara formularul DS-2019 semnat.Acest lucru va cauza intarzieri de pana la 30 – 90 de zile pentru Departamentul pentru Securitate Interna (DHS) pentru a procesa actele si a le trimite la CIEE.
 • In functie de tara dumneavoastra de origine, vi se poate cere aveti o viza pentru tara in care vreti sa calatoriti. Asigurati-va ca ati verificat cu Ambasada inainte de a calatori in afara SUA.
 • Trebuie sa aveti o viza cu mai multe intrari in SUA.Aceasta este mentionat in viza J-1 la sectiunea „intrari”. Puteti avea mai multe intrari in cazul in care litera „M” apare in aceasta secţiune; in caz contrar, vi se poate permite un numar limitat de intrari in SUA (de obicei 1 sau 2).
 • Trmiteti fromularul DS-2019 intr-un plic, unde sa notati planurile dumneavoastra de calatorie,la CIEE, folosind Serviciul Postal al SUA, FedEx sau UPS.Include in plic un alt plic, preplatit, in care sa mentionezi adresa unde sa-ti vina raspunsul si DS-ul 2019 semnat, folosind acelasi serviciu de posta.Nu trimiteti bani prin posta.
 • Daca aveti planificate mai multe excursii in afara SUA,va rugam sa contactati CIEE, inainte de a trimite formularul DS-2019.In dependenta perioada cand vreti sa calatoriti, s-ar putea ca sa nu aveti nevoie sa aveti de formularul DS-2019 

Ghid de călătorie

Una din cele mai placate parti ale programului Work And Travel o reprezinta calatoria in jurul SUA.Cel mai bin ear sa va planificati calatoria din timp, astfel incat sa va petreci cea mai mare parte a calatoriei cu rost.

In cele ce urmeaza, veti gasi informatii utile despre serviciile de turism disponibile in SUA.Foarte multe companii ofera reduceri pentru studenti, iar unele ofera reduceri speciale doar pentru participantii la programului CIEE Work and Travel USA.

Calatoria cu avionul poate fi o modalitate foarte buna de a calatori pe teritoriul Statelor Unite Acesta poate fi de multe ori mai ieftin decat autobuzul sau trenul, si poate fi mult mai rapid. Exista mai mult de 1000 de aeroporturi in SUA, astfel incat sa puteti gasi un aeroport apropiat de locul pe care doriti sa-l vizitati.

Veti avea nevoie sa rezervati din timp bilete la avion,pentru a obtine cele mai bune tarife. Exista multe site-uri de cautare a companiilor aeriene pentru a obtine cele mai bune tarife. Iata cateva din site-urile cele mai frecvent utilizate:

Asigurati-va ca ati verificat daca ofera reduceri pentru studenti. 

Trenurile

Calatoriile cu trenul nu sunt la fel de frecvente ca in alte tari. Cu toate acestea, calea ferata nationala, Amtrak, ofera abonamente de pana la 30 de zile doar pentru vizitatori internationali. De asemenea ofera si reduceri pentru studenti.

Autobuze 

Greyhound este una din cele mai mari companii de autobuze la nivel national in SUA, care deservesc mai mult de 2.000 de destinatii. Acestea ofera abonamente saptamanale si lunare care permit calatorie nelimitata, pentru o perioada stabilita de timp.De asemenea ofera si reduceri pentru studenti.

Transport local 

In SUA, ca modalitate covenabila de transport pot si autobuze si companii feroviare regionale, mai ales atunci cand intentionezi sa intri sau sa pleci din SUA.Cele mai multe informatii despre le puteti pe pe site-ul aeroportului in care veti ateriza.

Pensiuni poate fi cea mai buna solutie, daca sunteti in cautarea unui loc ieftin de sedere. Ele ofera o noapte confortabila in pensiune, intr-un anturaj prietenos, si sunt o modalitate foarte buna de a face cunostinta cu alti turisti.

Exista, de asemenea, multe hotele si motele ieftine in SUA. Acestea pot fi, de asemenea, o optiune buna, mai ales daca calatoriti in grup.

Ghid de calatorie 

Exista o multime de site-uri utile cu informatii despre destinatiile turistice din SUA. Mai jos, vei gasi doar cateva din ele.