Dragă student, noroc. A venit timpul să vorbim despre problemele cu care te vei confrunta atunci când te înscrii în programul Student Travel.

Te-ai hotărât să participi la programul nostru de vară şi a venit timpul să mergi la interviul cu consulul de la Ambasada SUA. Aşa s-a întâmplat că niciodată nu ţi-ai dat interesul pentru limba engleză sau ai învăţat doar franceza în şcoală. Ce faci? Fuguţa la cursuri intensive de engleză!
Trebuie să înţelegi că e normal să dai dovadă de cunoştinţe cel puţin elementare ale limbii engleze ca să poţi lucra în Statele Unite ale Americii. Sau chiar dacă ajungi într-un mediu care nu solicită multă comunicare, e important să te prezinţi exemplar în faţa consulului. Ecuaţia e simplă: X, adică tu, eşti consul al ţării din care te tragi şi pe care o iubeşti foarte mult. Y, adică o persoană care vrea să vină la tine în ţară şi să lucreze sau să călătorească (poate chiar ambele), vine la interviu fără a şti o iotă în limba pe care o vorbeşti. Care sunt şansele ca rezultatul acestui interviu să fie unul pozitiv? Nu sunt J, nu-i aşa?
În nici un caz să nu crezi că încercăm să te speriem sau să fim răutăcioşi. Interesul nostru primordial este ca tu să treci prin toate etapele pregătirii şi să ai parte de o experienţă frumoasă în America. Cu toate acestea, unele lucruri depind doar de tine. De aceea vrem să înveţi în primul rând limba engleză. Nu contează dacă vorbeşti strâmb, cu accent sau cu mari greşeli, important e să te poţi descurca într-o comunicare cu un american, în primul rând consulul.
Cursurile de limbă engleză nu durează o veşnicie, iar de la cunoaşterea unei noi civilizaţii nu ai decât de câştigat. E o situaţie win-win, nu-i aşa?
***
Dacă, totuşi, s-a întâmplat să fii refuzat la interviul de la Ambasadă şi nu mai ştii ce să faci, Student Travel e pregătit să te ajute. Chiar în această vară te vom invita la NEXT Language Center, unde te vom învăţa o engleză ca lumea. În doar câteva luni nivelul tău de cunoştinţe va deveni unul avansat şi vei surprinde până şi consulul anul viitor.
Ai nevoie de un singur lucru pentru a reuşi în viaţă: să depui un efort cât de mic. Dacă vrei să vezi cu ochii tăi de ce sute de milioane de oameni anual vor să ajungă în Statele Unite ale Americii, întreabă la oficiul Student Travel cum poţi deprinde mai bine limba engleză. Te aşteptăm...