Student Travel

E bine să știi

In prima zi de lucru, te vei intalni cu un reprezentant Resurse Umane sau cu supraveghetorul tau ca sa completezi actele necesare pentru angajare.Va fi nevoie sa sa aduci cu tine urmatoarele acte:

 • Pasaportul si viza J1
 • Formularul DS – 2019
 • Cardul I – 94
 • Confimarea de aplicare la Social Security Card
 • Social Security Number (din bonul eliberat la aplicare).
Unii angajatori nu sunt deranjati de faptul ca vei incepe munca sau faptul ca vei primi salariul pe check fara sa ai numarul Social Security.Daca, totusi angajatorul tau e mai retinut in ati permite sa incepi munca fara SSN, ofera-le o copie a scrisorii Legal Option Lettre si Dear Employer Letter, pe care le poti gasi la sectiunea Acte de Downlodat.Aceste scrisori contin informatii despre conditia legala de a munci timp cat iti astepti SSN si informatia despre ridicarea salariului, Social Security si taxele care urmeaza sa fie retinute din salariu.

Angajatorul ti-ar putea cere sa completezi cateva acte – forma I – 9, forma Federala W – 4, sau in unele cazuri ar putea fi nevoie de forma de Stat W – 4.Acestea sunt acte obligatoriu de completat pentru orice angajator din SUA.

Acte importante

Forma I – 9

Acest formula confirma eligibilitatea ta de a munci in SUA si o vei complete impreuna cu angajatorul tau.Unica sesctiune pe care va trebui sa o completezi tu in aceasta forma este Sectiunea 1 unde va trebui sa-ti lasi numele complet, adresa la care vei sta in SUA, data nasterii si numarul Social Security.Daca nu ai inca un numar Social Security, atunci il poti da angajatorului in momentul cand il primesti.

Forma Federala W – 4

Aceasta forma va determina taxele federale care vor fi retinute din salariul tau.Verifica cu reprezentantul Resurse Umane ca sa te asiguri ca completezi corect forma, astfel incat sa nu se retina taxe mai mult sau mai putin din salariu, care te-ar costa ulterioare penalitati.In caz daca iti schimbi angajatorul sau ai un al doilea job va fi nevoie sa completezi o alta forma W – 4.

Mentioneaza ca esti clasificat ca un ne-rezident al SUA, ceea ce rezulta ca intructiunile standarte nu vor fi aplicate.

Urmeaza instructiunile de mai jos atunci cand completezi forma W–4:

 • Peronal allowances Worksheet: Ignora aceasta sectiune.
 • Box 1: completeaza cu informatia personala, unde sa inlcuzi adresa la care vei sta in SUA.
 • Box 2: Introduce numarul tau Social Security (SSN).Daca nu ai primit inca SSN va trebui sa completezi “Applied for”, anunta nagajatorul indata cum ai obtinut acest numar.
 • Box 3: Verifica sau completeaza sectiunea starea civila “Single”
 • Box 4: Lasa necompletat.
 • Box 5: Introduce ”1”.Nu sunt alte optiune pentru aceasta sectiune.
 • Box 6: Completeaza cu “NR” ca sa indici statutul de ne-rezident.
 • Box 7: Lasa necompletat.Ne-rezidentii nu pot cere “Scutiri”
 • Boxele 8 – 10 Lasa necompletat.
 • Semneaza si pune data semnarii.

Forma de Stat W – 4

Acesta forma determina taxele de stat care vor fi retinute din salariu.Desi, ar putea sa difere de forma W – 4, o sa ti se ceara sa completezi acceasi informatie ca mai sus.

Salariul

Verifica cu angajatorul tau pentru a afla cat de des vei fi platit. Majoritatea studentilor sunt platiti saptamanal sau la doua saptamani. De obicei, studentii primesc salariul sub forma de cec pe care il poate depozita in contul lor bancar. Unii angajatori pot oferi optiunea de depunere directa, ceea ce inseamna ca salariul va fi depus direct in cont bancar. In ambele cazuri, angajatorul va fi obligat sa ofere o declaratie salariului, paystub, sau cec, care va contine orele lucrate si suma platita. Aceasta va contine, de asemenea, informatii despre taxe si alte taxe retinure din salariu. In functie de acordul. cu angajatorul tau, in vederea uniformei, locuintei, cotizatiile membrilor sindicali, sau alte elemente legate de muncă s-ar putea ca aceste cheltuieli sa fie deduse din salariu.

Dupa ce ai primit salariul, asigura-te că nu există erori in el. Daca ai intrebari referitoare la salariu, discuta-le cu angajatorul. Nu uita ca impozitele Social Security si Medicare nu ar trebui retinute din salariul tau – in cazul tn care acestea au fost retinute din greseala, discuta cu angajatorul aceasta eroare.

Salariul minim pe economie

Exista un salariu minim pe care angajatorii din SUA sunt obligati sa-l plateasca. Mai multe informaţii actualizate poti gasi accesand www.dol.gov vizita / ESA / minwage / america.htm. Pentru unele pozitii de munca e posibil ca sa se casttige din bacsis (de exemplu, chelnerul sau chelnerita) si salariul poate fi mai mic decat salariul minim.

Ore suplimentare

Intotdeauna este posibilitatea de a lucra ore suplimentare. Ca un angajat nou, este binevenit sa accepti aceste ore suplimentare daca este posibil. Multe companii achita orele suplimentare cu o rata de 1.5 ori mai mare decat pentru orele regulare.Mai multe detalii despre politica achitarii orelor suplimentare discuta cu angajatorul tau.