Student Travel

Internship
USA

Activează într-o companie americană, în baza specialității tale. Durata maximala a programului este 12 luni.

Condițiile de participare

Programul pentru nestudenti se divizeaza in 2 categorii: Internship USA si Professional Career Training USA.
Ca sa stii daca esti eligibil la program va fi nevoie sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

 • Ai minimum 18 ani?
 • Ai un nivel de engleza, care sa-ti permita sa faci stagierea intr-o companie americana?
 • Esti in cautarea unui loc de stagiere, in domeniul tau de studiu?
 • Daca ai raspuns cu “DA” la toate intrebarile de mai sus, atunci contacteaza reprezentantul tau Student Travel, ca sa stabiliti care din categoriile de mai sus ti se potriveste cel mai bine.

Procedura de aplicare:

 1. Gasirea unei OFERTE DE MUNCA (Verifica in rubrica Gasirea unei Oferte de Munca sau Contacteaza reprezentantul tau Student Travel, pentru asistenta.)
 2. Procedura de Aplicare (Completeaza formularul de aplicare pentru programul Internship si depune-l la reprezentantul tau Student Travel.)
 3. Achitarea taxei de program (Vezi detalii la reprezentantul Student Travel)
 4. Aplicarea pentru viza J1 (Reprezentantul Student Travel va procesa toate actele necesare pentru interviul de la ambasada SUA.)

Ce trebuie să știi?

Ce reprezinta DS-7002 Training/Internship Plan?

Acest formular este cerut de catre departamentul de Stat al SUA si este documentul official al programului tau de stagiere.Acest plan trebuie completat de catre compania gazda si va contine descierea detaliata a responsabilitatilor participantului pe parcursul intregului program.

Lucruri de reținut

DS-7002 te va ghida pe tine si Compania gazda spre o experienta de success.Odata completata, vei observa ca acesta contine o informatie folositoare, care te va ajuta sa intelegi care vor fi responsabilitatile tale, asteptarile companie gazda si ce vei obtine de la acest program de stagiere.

Acest formular este de asemenea primordial si pentru sponsorul tau CIEE.Ca sponsor,CIEE va verifica daca training planul corespunde cerintelor programului.DS-7002 pe langa cerintele programului contine si detalii despre compania gazda si tipul de stagiere pe care-l vor oferi.

Găsește-ți oferta de stagiere 

Inainte de a aplica la program, e nevoie sa-ti gasesti o oferta de stagiere in domeniul  tau de studio.Daca nu ai facut-o inca, nu zita!Cu cat mai mult iti rezervezi pentru a cauta o oferta de stagiere, cu atat mai mari sanse de a-ti gasi cea mai potrivita oferta.Suresele din aceasta rubrica te vor ajuta sa iti gasesti oferta , care ti s-ar potrivi.Vei gasi modele reusite de CV si scrisori de intentie, la fel ca si sfaturi pentru un eventual interviu la telefon sau prin camera web.

Stabilește scopurile

Inainte de a incepe cautare unei oferte, e nevoie sa identifici asteptarile tale de la programul de stagiere.

Mai jos vei gasi cateva intrebari care te-ar ajuta sa-ti stabilesti scopurile si asteptarile tale de la acest program:

 • Ai anumite capacitati pe care vreai sa le imbunatatesti prin acest program sau cunostinte pe care vreai sa le obtii?
 • Ai anumite preferinte –  companii la care ai vrea sa muncesti?
 • Tipul organizatiei la care ti-ai dori sa muncesti?Non’profit sau profit, corporatie mare sau o companie mica, un mic birou sau un birou mare?Ce este mai important pentru tine, tipul companiei sau experienta pe care o vei obtine?
 • Cat timp vreai sa faci stagierea?
 • Ai nevoie de o oferta de stagiere platit sau vei accepta si o oferta neplatita?
 • Esti in cautarea unei oferte de stagiere intr-un stat/locatie anume?
 • Ai anumite obligatii academic, cum ar fi sa obtii puncte credite.

Ca prim pas, stabileste-ti scopurile tale si ia-le in calcul atunci cand iti alegi o oferta de stagiere.Aceasta te-ar ajuta nu doar in a-ti allege cea mai potrivita oferta, dar si sa-l impresionezi pe potentialul angajator cu scopuri bine definite pe perioada procesului de aplicare.