Student Travel

Sistemul american de sanatate s-ar putea sa fie destul de diferit de cel din tara dumneavoastra de origine. Asigurarea oferita de CIEE este prin compania Aetna, care include peste 672 de mii furnizori de servicii medicale pe intreg teritoriul SUA.

Pentru sistemul medical din SUA e destul de complicat, CIEE a creat o echipa speciala care sa acorde asistenta referitor la asigurarea medicala.Cea mai buna solutie este de a citi cu atentie detaliile despre conditiile de acoperire a cheltuielilor medicale inainte de a pleca in SUA. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, nu ezitati sa contactati reprezentantul dvs. Student Travel sau echipa CIEE la insurance@ciee.org.

Asigurarea CIEE

Polita de asigurare medicala este destinata sa acopere cheltuielile dvs. medicale in timpul sederii dvs in SUA.De regula,asigurarea dumneavoastra va acoperi doar cheltuielile in caz de urgenta si in cele mai multe boli, iar in cazul examinarilor de rutina, vaccinari, tratamente dentare regulate sau tratamente ale ochilor nu vor fi acoperite .De obicei,in cazul a astfel de politici limitate, nu exista acoperire pentru conditiile pre-existente. Daca suferiti de o boala cronica (cum ar fi astmul sau diabetul zaharat), aveti nevoie pentru a va asigura ca asigurarea de sanatate din tara de origine va acoperi orice cheltuieli de boala si in timpul sederii in Statele Unite ale Americii.

Poarta cu tine intotdeauna Cardul de Asigurare.

In Statele Unite, e nevoie sa prezinti dovada de asigurare atunci cand soliciti un tratament medical.Daca nu o prezentati, vi s-ar putea cere sa achitati mai mult decat plata pentru vizita.Acest lucru poate fi foarte costisitor.

Asistența medicală

Atunci cand aveti nevoie de asistenta medicala, TREBUIE sa contactati CIEE.
Cum sa apelati la un medic?

Contactati CIEE pentru asistenta
Acceseaza online spitale, clinici pentur a gasi un medic.
Cel mai rapid si mai convenabil mod de a primi un tratament medical pentru situaţii de ne-urgenţă este de a merge la o clinica sau un centru de urgent din regiune. Beneficiile acestor facilitati sunt:

Acestea sunt deschise inclusiv in weekend si seara.
Veti fi nevoit sa asteptati mult mai putin decat in cazul unor spitale de urgent
Costul este mai mic decat la un spital de urgent.
Nu e nevoie de programare din timpca sa mergeti la medic.
Spitalele de urgenta sunt pentru situatiile in care viata se afla in pericol.Daca simtit ca viata va este tn pericol, mergeti direct la cel mai apropiat spital pentru tratament si contactati CIEE,cat mai curand posibil. In caz daca situatia de sanatate nu este in pericol si ati apelat la un spital de urgent, ati putea pierde cateva ore pana va va vedea un medic si v-ar putea costa mai mult decat pentur o vizita simpla la medic. Daca aveti nevoie pentru a merge la spital sau clinica, dar viata nu va este in pericol,ar fi bine sa luati un taxi, autobuz sau metrou, sau roaga un prieten sa te conduca.

Ambulanţe sunt doar pentru urgente medicale.

Atunci cand aplelati la 911? 
Aceasta este linia de urgenta in SUA, care te leaga direct cu sectia de politie locala in zona dumneavoastra. Daca aveti o urgenta si aveti nevoie de asistenta politiei sau ambulantei, formati 911. In caz in care nu este o urgent , nu apelati la acest numar de telefon, in unele orase ati putea fi amendat.

Medicamente

Daca in prezent luati medicamente si veti continua administrarea lor si in timpul programului, ar fi bine sa luati aceste medicamente destule pana la finisarea programului,iar ele ar trebui sa fie ambulate in mod corespunzator si etichetate, inainte de a pleca din tara. Va rugam sa verificati cu ambasada in tara voastra de origine cu privire la orice alte acte specifice care ar putea fi necesare pentru a intra in SUA cu acest medicamente.
Daca pierzi sa duci lipsa de aceste medicamente, va trebui sa consulti un medic din SUA.Prescriptia mediacala obtinuta acasa, nu este valabila si in SUA. CIEE va recomanda sa luati medicamente suficiente pentru intreaga durata a programului.
Daca aveti nevoie de medicament dupa sosirea dvs in SUA, va rugam sa contactati CIEE pentru asistenta suplimentara.
Serviciile dentare

Polita dumneavoastra de asigurare a limitat acoperirea cheltuielilor dentare. CIEE recomanda sa vizitati un medic dentis inainte de a pleca din tara de origine. Pentru mai multe accesati www.ciee.org/insurance