Student Travel

E bine să știi

Va veti afla pe teritoriul SUA cateva luni, traind o experienta minunata si o sansa de a invata despre o noua cultura. Dar in unele cazuri, viata poate fi foarte diferita de tara de origine. Este foarte important sa cunoasteti legile SUA, informatii despre siguranta si serviciile medicale in SUA. Analizeaza aceasta sectiune pentru mai multe detalii despre siguranta ta pe parcursul programului.

Daca veti avea intrebari sau dificutati in timp ce va aflati in SUA, nu ezitati sa contactati reprezentantul Student Travel si CIEE.Suntem aici pentru a va ajuta prin personalul disponibil sa vorbeasca limba ta materna. Da-ne un apel, si anunta-ne cum iti merge.

Conducerea unui vehicol

In ultimii ani, tot mai multi participanti ai programului Work and Travel sunt implicati in accidente rutiere grave in SUA, cateva avand un rezultat fatal. In multe dintre aceste cazuri, leziunile grave sau chiar moartea ar fi putut fi evitate daca participantii ar fi cuplat centura de siguranta. Va rugam sa cititi informatiile de mai jos inainte de luarea deciziei de a conduce un vehicol.

CIEE va recomanda sa utilizati transportul public, cum ar fi autobuzul, trenul si avionul atunci cand e posibil.In cazul in care transportul public nu este disponibil si alegeti sa inchiriati un automobil, TREBUIE sa obtineti o asigurare auto, care sa acopere necesitatile medicale in statul in care va aflati.Unele companii care dau in chirie automobile, ar putea cere sa le prezentati un permis international, plus la carnetul de condurere international. Cele mai multe agentii de inchiriere auto nu vor da in inchirie un automobil persoanelor sub 25 de ani.

Daca alegeti sa inchiriati un vehicul, trebuie sa stiti urmatoarele:

  1. Motociclete / motorete si vehicule de agrement NU sunt cuprinse de asigurarea medicala oferita de CIEE
  2. Asigurarea medicala CIEE NU este o asigurare auto
  3. Fiecare stat are propriile cerinte minime de asigurare si este de responsabilitatea dvs. sa le cunoasteti si sa le respectati.
  4. Trebuie sa aveti un permis de conducere valabil.

Sfaturi pentru siguranta la volan in Statele Unite:

  1. Cuplati intotdeauna centura de siguranta – este o lege.
  2. Urmati normele si limitele de viteza postate pe drum
  3. Nu conduceti sub influenta alcoolului sau a drogurilor
  4. Nu conduceti atunci cand sunteti obositi
  5. Nu utilizati telefonul mobil in timp ce conduceti, este impotriva legii in multe state din SUA.